کنفرانس سالانه تروپنتاگ 2024 با موضوع «کاوش در فرصتها برای مدیرت منابع طبیعی و زندگی بهتر برای همه» با برگزاری کارگاه آموزشی توسط استاد دانشگاه شهید بهشتی در شهر وین اتریش برگزار شد.
این کنفرانس که از تاریخ بیستم تا بیست و سوم شهریور ماه سال جاری در دانشگاه منابع طبیعی و علوم زیستی بوکو به صورت حضوری و مجازی با مشارکت 900 نفر از پژوهشگران از 85 کشور جهان برگزار شد هرسال با ماهیت بین رشتهای به میزبانی یکی از کشورهای اروپا برگزار می شود.
دکتر نغمه مبرقعی عضو هیاتعلمی پژوهشکده علوم محیطی کارگاه آموزشی با عنوان «ارزشگذاری خدمات اکوسیستم های کشاورزی» را در روز بیستم شهریور ماه برای علاقمندان برگزار نمود که با استقبال مخاطبین مواجه شد.
همچنین دکتر مبرقعی، مقاله ای را با عنوان «بررسی اثرات تغییر اقلیم بر پارکهای ملی ایران» ارائه نمود که با همکاری دکتر هومان لیاقتی عضو هیاتعلمی پژوهشکده علوم محیطی تهیه گردیده بود.
دکتر حسین مصطفوی ؛ عضو هیاتعلمی پژوهشکده علوم محیطی نیز مقاله ای با عنوان «مدلسازی اثرات تغییرات اقلیم بر گونههای ماهیان رودخانهای ایران، به عنوان لکه داغ جهانی» را به صورت مجازی در این همایش ارائه نمودند که دکتر علی اکبر متکان عضو مرکز سنجش از دور دانشگاه شهید بهشتی در آن مشارکت داشتند.
موضوعات اصلی کنفرانس امسال تروپنتاگ شامل محورهای 9 گانه اگرواکولوژی و شیوههای مدیریت پایدار منابع، مدیریت دام و رفاه انسان، حاکمیت غذا و تغذیه، مدیریت پایدار آب و شیلات، سازگاری و تاب آوری با تغییرات اقلیمی، خدمات جنگلداری، حفاظت از محیط زیست و اکوسیستم، دیدگاههای متقاطع در حکمرانی منابع طبیعی، چالشهای سیاسی، نهادی و اقتصادی و نوآوریهای اجتماعی و فناوری برای اجرای اهداف توسعه پایدار بود.
در این کنفرانس سخنرانان کلیدی از کشورهای سوئد، اتریش، سوئیس، کنیا و هلند حضور داشتند و به ایراد سخنرانی پرداختند. لازم به ذکر است این همایش در سپتامبر سال آتی در شهر برلین کشور آلمان برگزار خواهد شد.